EN

  • EN

  • icon

    UA

  • EN

  • icon

    UA

EN

  • EN

  • icon

    UA

  • EN

  • icon

    UA

До Дня Землі – EcoRun з плогінгу від ГО United by Sport долучилось понад 3 тисячі людей: фото з події

До Дня Землі – EcoRun з плогінгу від ГО United by Sport долучилось понад 3 тисячі людей: фото з події

До Дня Землі, 22 квітня, громадська організація "Обʼєднані спортом" організувала EcoRun з плогінгу. Захід ще триває, але до нього вже долучилось понад 3 тисячі людей з різних областей України. Ви ще встигаєте долучитись також. Вам потрібно лише одягнути рукавиці, розібрати сміттєві пакети і готуватися до старту. Діліться вашими фото та відео у соцмережах із хештегом #UBS_EcoRun. А опісля між учасниками ми розіграємо круті призи!

United by Sport та школярі на плогінгу

United by Sport та школярі на плогінгу

Що таке плогінг

Фізична форма плюс чисте довкілля – це філософія нового виду спорту під назвою плогінг, що в перекладі означає "підбирати сміття під час пробіжки". Започаткував його житель Швеції Ерік Альхстром у 2017 році у зв'язку з глобальним засміченням довкілля у світі. 

По суті, плогінг – це поєднання екологічного та фітнес-руху, що полягає в бігу підтюпцем зі збиранням сміття вздовж свого маршруту. Тобто, під час плогінгу ви бігаєте та одночасно збираєте сміття, яке зустрічаєте на своєму шляху, роблячи довкілля чистішим. Це чудова можливість поєднати турботу про своє здоров'я та про природу.

Формат проведення: плогінг можна проводити практично в будь-якому місці, де є сміття, та де можна бігати. Обирайте зелені насадження, але обов'язково безпечні території, з доступними маршрутами для бігу та місцями для збору сміття.

United by Sport також долучились до цієї ініціативи, й запустили подію під назвою EcoRun, а також залучили до цього тисячі людей по всій Україні. Наша команда проводила плогінг разом з директором Спеціалізованої школи 216 Оболонського району м.Києва Дмитром Лазебним та його учнями.

Втомлені, але щасливі після плогінгу з United by Sport

Втомлені, але щасливі після плогінгу з United by Sport

Так ми готувались до плогінгу

Так ми готувались до плогінгу

Результати плогінгу

Загалом, нам 118 шкіл по всій Україні долучилися до цього проєкту. Крім цього загальна кількість учасників склала 3059 людей – як вчителів, так і учнів, які провели плогінг.

А усього нам вдалось прибрати приблизно 2 тисячі кілограмів сміття по всій Україні, адже долучились 64 міста та селища із 12 областей України! 

Чому EcoRun – важлива ініціатива

Сміття забруднює ґрунт, воду та повітря, шкодить тваринам та рослинам. Крім цього, це призводить до зміни клімату. Ба більше, зараз потрібно бути уважним до сміття та небезпечних предметів, особливо дітям. Саме тому громадська організація "Обʼєднані спортом" вирішила долучитись до Дня Землі та провести таку важливу подію. Ми також закликаємо проводити такі акції не лише один день у році, а на постійні основі. Наведемо декілька фактів, чому:

  • За даними Всесвітнього фонду дикої природи, щороку в океан потрапляє 8 мільйонів тонн пластику.
  • В Україні щорічно утворюється близько 50 мільйонів тонн твердих побутових відходів.
  • Забруднення повітря є причиною 7 мільйонів передчасних смертей щороку.

Війна росії проти України значно погіршила ситуацію з забрудненням довкілля. Це пов'язано з:

  • Знищенням очисних споруд: російські війська обстрілюють очисні споруди, що призводить до скидання неочищених стічних вод у водойми.
  • Забрудненням ґрунту: внаслідок бойових дій ґрунт забруднюється хімічними речовинами, вибухівкою та снарядами.
  • Лісовими пожежами: окупанти часто підпалюють ліси, що призводить до забруднення повітря та знищення екосистем.
  • Збільшенням кількості сміття: через війну люди змушені залишати свої домівки, що призводить до збільшення кількості побутового сміття.
  • Неможливістю екологічного контролю: на окупованих територіях неможливо проводити екологічний контроль, що призводить до безконтрольного забруднення довкілля.

Війна залишить свої наслідки для майбутнього покоління. Саме тому екологічна свідомість, навіть якщо вона зараз відходить на другий план, – це запорука збереження довкілля для майбутніх поколінь.

Що може зробити кожен з нас:

  • Зменшити кількість сміття, яке ми виробляємо.
  • Використовувати багаторазові сумки та контейнери.
  • Переробляти сміття.
  • Не смітити на вулицях.
  • Підвищувати екологічну свідомість інших людей.
  • Популяризувати еко-лайфстайл.
Президентка Анжела Фокіна та адміністративна менеджерка Анастасія Бедова долучились до EcoRun

Президентка Анжела Фокіна та адміністративна менеджерка Анастасія Бедова долучились до EcoRun

Віцепрезидент Вадим Місюра (посередині) та проєктний менеджер Ігор Хаджинов (праворуч) з Анастасією на плогінгу 

Віцепрезидент Вадим Місюра (посередині) та проєктний менеджер Ігор Хаджинов (праворуч) з Анастасією на плогінгу 

Що треба знати про ГО United by Sport

 “Об‘єднані спортом” – громадська організація, яка має на меті популяризувати здоровий спосіб життя українців через доступ до сімейного спортивного дозвілля та фізичної активності як дітей, так і дорослих, доступу до безбарʼєрної привабливої спортивної інфраструктури та інноваційних підходів. 

Організація сприяє фізичній активності та спорту для всіх верств населення, попри фізичні здібності або матеріальні можливості.

Програми ГО "Обʼєднані спортом" спрямовані на допомогу вчителям фізичної культури, дітям з деокупованих територій та лінії вогню, дітям військових, дівчатам та жінкам у спорті, дітям з інвалідністю, дітям, які перебувають в інтернатних закладах, молоді та студентам.

Підписуйтесь на наші соцмережі: https://linktr.ee/unitedby_sport