EN

  • EN

  • icon

    UA

  • EN

  • icon

    UA

EN

  • EN

  • icon

    UA

  • EN

  • icon

    UA

До Всеукраїнської національно-патріотичної онлайн-руханки долучились понад 220 тисяч українців

До Всеукраїнської національно-патріотичної онлайн-руханки долучились понад 220 тисяч українців

Громадська організація United by Sport обʼєднала учнів та вчителів із усіх куточків України, з кожної області, і провела наймасштабнішу патріотичну онлайн-руханку. Загалом долучилось понад 3 тисячі шкіл та 226 тисяч людей. Захід присвячений до Всесвітнього дня руху заради здоров'я, 10 травня, прийнятий у ВООЗ.

Символом руханки став трек alyona alyona та Jerry Heil, які представлятимуть Україну на Євробаченні-2024 у Мальме, аби підтримати українських виконавиць, популяризувати спорт та культуру.

Численні дослідження свідчать, що прості вправи та спортивні ігри допомагають дітям та дорослим подолати тривожність та зняти стрес. Це особливо важливо у час війни. А Всеукраїнська національна патріотична онлайн-руханка стала значним кроком на шляху до зміцнення здоров'я та єднання українців. Тож руханка була розроблена так, аби її міг виконати кожен. 

“Спорт – найкращі ліки від стресу. Згідно з рекомендаціями ВООЗ, дитина повинна мати навантаження середньої або високої інтенсивності не менше однієї години в день. Це особливо важливо під час війни. Наша команда щодня залучає  дітей та дорослих до спорту та фізичної активності, аби змістити фокус уваги на свій стан, тіло та здоров’я. Сьогодні ми також довели, що спорт може стати частиною культури та національної єдності”,
– розповіла Анжела Фокіна, президентка ГО United by Sport.

Подія відбулася за підтримки Бучанського ліцю 9, учні якого теж взяли участь у цій масштабній події офлайн. Партнери проєкту: Федерація легкої атлетики України, Інститут модернізації змісту освіти, Громадська організація “UAActive” та Klitschko Foundation.

Дивіться відео, як це було:

Що відомо про ГО United by Sport

“Об‘єднані спортом” – громадська організація, яка має на меті популяризувати здоровий спосіб життя українців через доступ до сімейного спортивного дозвілля та фізичної активності як дітей, так і дорослих, доступу до безбарʼєрної привабливої спортивної інфраструктури та інноваційних й гендерно-рівних підходів. Організація сприяє фізичній активності та спорту для всіх верств населення.

Програми ГО "Обʼєднані спортом" спрямовані на допомогу вчителям фізичної культури, дітям з деокупованих територій та лінії вогню, дітям військових, дівчатам та жінкам у спорті, дітям з інвалідністю, дітям, які перебувають в інтернатних закладах, молоді та студентам.

Соцмережі United by Sport