EN

  • EN

  • icon

    UA

  • EN

  • icon

    UA

EN

  • EN

  • icon

    UA

  • EN

  • icon

    UA

ФЛАУ та

ФЛАУ та "Об'єднані спортом" підписали меморандум про співпрацю

Громадська спілка "Федерація легкої атлетики України" та громадська організація "Об'єднані спортом" оголосили про підписання меморандуму про співпрацю.

Він спрямований на розвиток фізичної активності та спорту в Україні. Цей меморандум відображає загальні зобов'язання обох сторін до спільної роботи над наступними пунктами:

1. Розробка та впровадження інноваційних форм освітньої та фізкультурно-оздоровчої діяльності. Обидві організації зобов'язуються спільно працювати над створенням та впровадженням новітніх методик навчання та фізичної реабілітації, а також забезпечувати необхідне обладнання та інформаційну підтримку для розвитку цих ініціатив.

2. Організація навчання та підготовки фахівців. Сторони мають намір спільно працювати над підготовкою висококваліфікованих тренерів та фахівців, які зможуть ефективно реалізовувати освітні та фізкультурно-оздоровчі програми в українських громадах та навчальних закладах.

3. Популяризація здорового способу життя та залучення громадян до участі в оздоровчих заходах. Обидві сторони зобов'язуються спільно працювати над популяризацією здорового способу життя та організацією заходів, спрямованих на залучення широких верств населення до активної фізичної діяльності. Це включає проведення різноманітних заходів, таких як спортивні змагання, фітнес-програми, заняття з йоги та інші, які сприятимуть фізичному, психічному та соціальному благополуччю громадян.

Цей меморандум відкриває нові можливості для співпраці між обома організаціями у спільному зусиллі зробити спорт та фізичну активність більш доступними та привабливими для всіх громадян України.

Крім того, в межах меморандуму передбачено підтримку у Фестивалі дитячої легкої атлетики та спільний запуск Бігового клубу від United by Sport. Він страртує вже з 5 червня. Особливою метою цієї співпраці також є ознайомлення більшої кількості вчителів фізичної культури з цим видом спорту, що сприятиме інтеграції дітей та їх батьків у цю сферу.

Детальніше про "Обʼєднані спортом" та ФЛАУ

“Об‘єднані спортом” – громадська організація, яка має на меті популяризувати здоровий спосіб життя українців через доступ до сімейного спортивного дозвілля та фізичної активності як дітей, так і дорослих, доступу до безбарʼєрної привабливої спортивної інфраструктури та інноваційних підходів. 

Організація сприяє фізичній активності та спорту для всіх верств населення, попри фізичні здібності або матеріальні можливості.

Програми ГО "Обʼєднані спортом" спрямовані на допомогу вчителям фізичної культури, дітям з деокупованих територій та лінії вогню, дітям військових, дівчатам та жінкам у спорті, дітям з інвалідністю, дітям, які перебувають в інтернатних закладах, молоді та студентам.

Серед основних завдань Федерації легкої атлетики України:

– формування здорового способу життя, розвитку фізичних і морально-вольових якостей громадян засобами легкої атлетики; – підвищення спортивної та професійної майстерності атлетів, тренерів, суддів, інших фахівців;
– виконання програм і планів підготовки до виступу збірних команд і окремих спортсменів у спортивних змаганнях в Україні та за її межами;
– забезпечення участі представників ФЛАУ у роботі відповідних міжнародних спортивних об’єднань і організацій.