EN

  • EN

  • icon

    UA

  • EN

  • icon

    UA

EN

  • EN

  • icon

    UA

  • EN

  • icon

    UA

Матч героїв. Діти захисників та зірки зустрілись на полі ФК «Динамо» до Дня захисту дітей

Матч героїв. Діти захисників та зірки зустрілись на полі ФК «Динамо» до Дня захисту дітей

До дня захисту дітей на полі НТБ ДЮФШ «Динамо», що на Нивках, відбулася унікальна подія – «Матч героїв». Понад 50 дітей військовополонених та безвісти зниклих захисників зустрілись із командою зірок спорту та шоубізнесу на чолі з футболістами ФК “Динамо” у символічному футбольному матчі. З метою підтримки та вдячності кожному, хто захищає країну, або віддав своє життя заради майбутнього України.

Символічно, що коли проходив захід відбувся обмін військовополоненими, під час якого звільнили 75 українських захисників. 

«Це надзвичайно важлива подія з точки зору мотивації і підтримки юних українців. Кожна дитина потерпає від російської агресії, але є ті діти, чиї батьки зараз у неволі або безвісти зниклі, тому їм потрібна особлива увага та підтримка з боку держави та суспільства. Ініціатива «Обʼєднані спортом» та ФК «Динамо» – величезна подія, яка запам’ятається їм на все життя»,
– наголосив Андрій Юсов, керівник робочої групи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Команда з більш як 50 дітей героїв зіграла у дружньому матчі з командою 11 дорослих серед яких футболісти та арбітри клубу “Динамо”, олімпійські чемпіони, музиканти та діячі культури. Серед учасників зіркової команди на дітей чекали:

● Артем Кравець, нападник київського «Динамо»;

● Євген Хачеріді, захисник київського «Динамо»;

● Оля Цибульська, українська співачка;

● Георгій Зантарая, перший чемпіон світу з дзюдо в історії України;

● КИЛИММЕН із гурту Калуш;

● Андрій Рибак, ведучий, комік та шоумен;

● Катерина Садурська, чемпіонка світу з фрідайвінгу;

● Марія Кондратенко, співачка;

● Андрій Ковальський, телеведучий;

● Євген Таллер, продюсер, учасник списку Forbes «30 до 30»;

Перед матчем дітям провели екскурсію, на якій вони мали можливість побачити закулісся ФК «Динамо», відвідали музей клубу та побачили, де гравці тренуються та відпочивають.

“Команда «Обʼєднані спортом» разом із партнерами, друзями, спортсменами та зірками прагнули подарувати дітей військовополонених та цивільних незаконно позбавлених особистої свободи внаслідок російської агресії позитивні емоції, показати підтримку та єдність через спорт. І нам це вдалося. Ми вдячні ФК «Динамо», Координаційному штабу ГУР, кожному учаснику зіркової команди за підтримку та допомогу в реалізації цієї значної події”,
– зазначила Президент NGO «United by Sport» Анжела Фокіна.

Учасники грали на полі стандартного розміру – усі діти проти дорослих. Щоб було веселіше та цікавіше, забивати м’ячі можна було одразу у шестеро воріт, а тайм тривав 15 хвилин. 

Дивіться відео з події:

На полі зіркову команду чекала шалена дитяча енергія та жага перемогти відомих спортсменів. Вже після беззаперечної перемоги дітей із рахунком 40:11, на учасників чекала символічна серія пенальті, яка теж викликала масу позитивних емоцій у дітей. 

"Кожен з нас має шанувати людей, які нас захищають та допомагати їхнім дітям, - відзначив під час заходу радник президента ФК «Динамо» (Київ) Ігоря Суркіса з питань розвитку дитячо-юнацького футболу Артем Кравець. – Зробити для них хоч якесь маленьке свято – це дуже важливо. Сьогоднішній матч – розвага для дітей, намагаємося їх розважити та підняти настрій. Думаю, їм також будуть приємні подарунки, вони заохотять їх займатися футболом, можливо, хтось з них навіть стане професійним гравцем".

Діти отримали призи та подарунки від військових, ФК «Динамо» (Київ) та Громадської Організації United by SPORT, легендарного футболіста нашого клубу Леоніда Буряка і директора динамівської ДЮФШ Олександра Іщенка, а також смачні перекуси. Опісля на всіх чекала дружня атмосфера, спілкування, автографи, подарунки та фото на памʼять про цей позитивний день.

«Будь-які заходи, націлені на класні емоції для дітей у наш час дуже важливі. Через війну у дітей забирають дитинство і ми маємо допомагати їм відчувати себе щасливими»,
– наголосила співачка Марія Кондратенко.

Цей матч став можливим завдяки синергії "United by Sport", які стали ініціаторами події, та за великої підтримки ФК “Динамо” та Координаційного штабу із питань поводження з військовополоненими. Цей захід ще раз підкреслив важливість кожного та кожної, хто стоїть на захисті нашої країни та дітей. Це насамперед військові, а також велике спортивне та культурне комʼюніті та громадський сектор.

Чому це важливо? 

● Понад 6 447 дітей залишились без батьківського піклування під час війни, з них 1 233 втратили обох або одного з батьків.

● Тисячі дітей є військовополоненими або дітьми цивільних осіб, позбавлених свободи внаслідок російської агресії.

● 60% дітей були свідками або учасниками подій, пов’язаних з війною (дані станом на січень 2024 року).

Ця подія – це не лише футбольний матч, а й символічний акт підтримки та вдячності сім'ям героїв України, та мотивація, підтримка дітей та їхнього майбутнього.