EN

  • EN

  • icon

    UA

  • EN

  • icon

    UA

EN

  • EN

  • icon

    UA

  • EN

  • icon

    UA

United by sport анонсували старт розробки R&D центру з науковцями та студентами

United by sport анонсували старт розробки R&D центру з науковцями та студентами

United by Sport на власному прикладі продовжує сприяти сталому розвитку та популяризації фізичної активності в Україні та за її межами. У листопаді 2023 року громадська організація взяла участь у VІІ Міжнародній конференції «Сталий розвиток і спадщина у спорті: проблеми та перспективи», ініціатором та організатором якого є Національний університет фізичної культури та спорту.

Тема сталого розвитку вже третій рік поспіль є ключовою на заході, відзначаючи його важливість у сучасному світі.

Перший день конференції об'єднав вчених та експертів з понад п'яти країн світу, серед яких Норвегія, Канада, Малайзія, Швейцарія та інші. Зокрема, обговорювали:

  1. ключові аспекти впливу фізичної активності та спорту на ментальне здоров'я; 
  2. питання профілактики захворювань через залучення людини у  фізичну активність;
  3. розвиток кіберспорту;
  4. дослідження впливу на підлітків та відношення батьків;
  5. розвиток неолімпійського спорту та інші.

Партнерство з Національним Університетом та інклюзивний підхід у спорті

Під час конференції, президентка United by Sport Анжела Фокіна розповіла про вплив громадського благодійного сектору на розвиток спорту та фізичної активності. Вона також підкреслила те, що важливо залучати наукових фахівців до взаємодії з громадськими організаціями. Все для того, аби ще більше поширювати спорт як важливий  інструмент для зміцнення здоровʼя, а також його роль в досягненні цілей сталого розвитку. 

На конференції також анонсували важливу співпрацю United by Sport з національним Університетом фізичної культури та спорту (НУФС).

“United by Sport активно сприяє сталому розвитку, впливаючи на здоровий спосіб життя, гендерну рівність, мир та справедливість. Наша співпраця з Національним Університетом фізичної культури та спорту (НУФС) стане важливим кроком для нашої взаємодії із студентською спільнотою та науковцями, та дасть внесок в підвищення якості фізкультурної освіти в Україні”,
– наголосила Анжела Фокіна.

Розробка дослідницького центру для студентів

Відтак, United by Sport планує створити R&D центр на базі університету фізичної культури та спорту.

Мета цього проєкту – розробити методологію для навчання студентів новим компетенціям, згідно із програмою НУШ для фізичної культури, а також необхідним софт-скілам та впровадження інклюзивних підходів у спорті.

Це  важливий крок для розвитку та взаємодії студентської спільноти та підвищення якості фізкультурної освіти в Україні.  Новий дослідницький центр стане ще одним етапом у підтримці здорового способу життя та сталого розвитку в Україні через спорт.

“Інтеграція ініціатив ГО в університетську освіту допоможе надати більшої сталості розвитку спорту та інновацій , які відповідають потребам українського комʼюніті, що буде ґрунтуватися на тісному звʼязку з централізованою  системою  досліджень в університетському середовищі”,
– додали у організації.

Також висловили сподівання, що цей пілотний проєкт стане дієвою моделлю для подальшого масштабування та прикладом для міжнародних інституцій та партнерів. 

Запрошуємо студентів до співпраці

Другий день конференції був присвячений аспірантам, які поділились своїми науковими напрацюваннями та дослідженнями у темі інклюзії в спорті, кіберспорті та впливу воєнного стану на ментальне здоровʼя спортсменів. 

Ми мали нагоду презентувати діяльність United by sport. А також запросити  до співпраці у програмах United by sport студентів як волонтерів, так і активних драйверів змін. Ба більше – приєднатися до нашого руху для розвитку та впровадження інновацій у галузі фізичної культури та спорту.