EN

  • EN

  • icon

    UA

  • EN

  • icon

    UA

EN

  • EN

  • icon

    UA

  • EN

  • icon

    UA

United by Sport підтримує студентський футбол. ДТЕУ Меркурій – чемпіон Києва 2023/2024

United by Sport підтримує студентський футбол. ДТЕУ Меркурій – чемпіон Києва 2023/2024

Команда Державного торговельно-економічного університету у видовищному матчі переграла студентів з Національної академії внутрішніх справ! Громадська організація "Обʼєднані спортом" як офіційний партнер Футбольної асоціації студентів міста Києва (ФАСК) відвідала матч, аби підтримати команди.

Так, фінальний матч відбувся тринадцятого травня о 12.00 на стадіоні “Динамо“ ім. В. Лобановського. Відвертого фаворита не було: обидва коллектива рівно пройшли сезон й по праву вийшли до фіналу. 

“Зараз спорт як ніколи важливий у житті студентів. Київ є позитивним прикладом розвитку студентського спорту, і "Обʼєднані спортом" поширюють його на всі регіони України та за її межами. Студентська молодь має розвиватись та підтримувати свій потенціал за допомогою спорту. Підтримка спортивної студентської молоді – це невідʼємна складова просування здорового способу життя. Це ще один інструмент формування стійкого розуміння українців, що рухова активність = якісне життя”,
 – зазначила Анжела Фокіна, президентка ГО “Обʼєднані спортом” та віце-президентка ФАСК.

Як проходив матч: усі деталі

Більш активно в першому таймі грали представники НАВСУ, Меркурій же зосередився на контратаках. Та свої моменти правоохоронці не змогли реалізувати  – голкіпер ДТЕУ декілька разів виручив номінальних гостей. Тайм мав би закінчитися нічиєю, якби не помилка захисника НАВСу, який в простій ситуації помилився на лівому фланзі й подарував мяч Хрулю -  гравець Меркурія влучно пробив у дальній від голкіпера кут і відкрив рахунок на 45+2 хвилині. 

У другій половині зустрічі малюнок гри не сильно змінився. НАВС намагалися відігратися, Меркурій активно протидіяв. І на 83 хвилині ДТЕУ значно покращив свої шанси -  Стрілець пробив з надзвичайно гострого кута, голкіпер НАВС помилився і мяч опинився у сітці - 0:2. Та НАВС не збирався здаватися - на 2 доданій хвилині подачу з лівого флангу замкнув Ізотов! 

Решту хвилин була хаотична гра, у якій більше повезло ДТЕУ, які на досвіді втримали перемогу й стали чемпіонами!

“Сьогодні потрібно приділяти особливу увагу залученню молоді до спорту, і не лише тому, що це запорука здорової нації, а й як важливий чинник впливу на формування патріотичного рівня самосвідомості та зміцнення громадянської позиції. Зі свого боку ми хочемо подякувати ЗСУ за можливість молоді займатися улюбленим видом спорту, вчитися та готувати себе для захисту Батьківщини,”
–  підсумував фінал 
Вадим Місюра, президент ФАСК . 

Після матчу відбулася урочиста Церемонія нагородження лауреатів сезону ФАСК. 

Рада тренерів ФАСК визначила переможців в окремих номінаціях ХХV-го Чемпіонату міста Києва з футболу серед студентських команд Закладів вищої освіти.

Фото: Ірина Гуріна