EN

  • EN

  • icon

    UA

  • EN

  • icon

    UA

EN

  • EN

  • icon

    UA

  • EN

  • icon

    UA

Як минув тренінг зі спортивного орієнтування у межах “Нова фізична культура”: фото та відгуки

Як минув тренінг зі спортивного орієнтування у межах “Нова фізична культура”: фото та відгуки

Цікавий та активний початок року! Для вчителів Київської області 31 січня громадська організація “Обʼєднані спортом” ініціювала та провела офлайн-навчання зі спортивного орієнтування. Цей вид спорту став одним із тих, який увійшов у перелік шкільних ліг фізичної культури. 

Навчання відбулося у межах проєкту «Нова фізична культура – Здорова громада» від громадської організації «Обʼєднані спортом» за підтримки Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України та видатних фахівців клубу спортивного орієнтування KyivRegion – Василя Березовського та Андрія Подгаєцького, а також Світлани Полубенцевої. Вони виступили спікерами та тренерами під час заходу.

Відтак, Ірпінський ліцей №3 став ареною для 35 вчителів фізичної культури з усієї Київської області під час тренінгу зі спортивного орієнтування.

Практична частина навчання

Практична частина навчання

До речі, що треба знати про спортивне орієнтування і чому цей вид спорту важливий для дітей – читайте у нашому матеріалі за посиланням.

Змагання та перші навчання: як відбувалось навчання

Учасники офлайн-тренінгу отримали знання та практичні навички з організації та проведення уроків та позаурочних занять зі спортивного орієнтування. Також, захід став важливою платформою для обміну досвідом між вчителями та експертами в галузі.

Вже з перших годин від початку, відбулись навчальні змагання з орієнтування за зразком проведення 1-го (2-го) етапу змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги зі спортивного орієнтування»

“Багато чого було вперше! Перший досвід орієнтування, перша карта, перший контрольний пункт, перша відмітка, перший фініш, перші враження. Вітаємо всіх учасників з дебютом”, – повідомили у Kyiv region.

Навчання зі спортивного орієнтування

Навчання зі спортивного орієнтування

Згодом на учасників чекали теоретичні та практичні навчання за такими темами:

  1. Алгоритм організації й проведення шкільних змагань з орієнтування.
  2. Теоретичне заняття про орієнтування. Учасники дізнались про види орієнтування, різновиди дистанцій, як планувати рух з картою
  3. Чому навчають спортивного орієнтування в школі?
  4. Можливості для проведення занять зі спортивного орієнтування в умовах школи
  5. Складання схеми класу, планування дистанції орієнтування. 
  6. Організація початкового етапу навчання спортивного орієнтування та багато іншого.
Як проходило навчання

Як проходило навчання

“Діяльність ГО «Обʼєднані спортом» покликана дбати та виховувати ментально та здорове та активне українське суспільство. Вже не перший рік наша команда робить усе можливе, щоб підтримати вчителів фізичної культури та спортивних тренерів, надати їм методичний, практичний супровід та підтримку. Ми переконані, що кожен вчитель фізичної культури має важливе значення – вони підтримують здоровʼя майбутнього покоління українців. Сьогодні ця місія стала ще більш цінною, особливо під час повномасштабного вторгнення”, – зазначила засновниця організації Анжела Фокіна.

Теоретична частина

Теоретична частина

Оцінки та враження

Учасники – власне вчителі фізичної культури та тренери – високо оцінили тренінг за його інформативність та практичну направленість. 

United by Sport разом з Kyiv Region розробили для вчителів методичні матеріали, які вони зможуть використовувати й після завершення навчання. Також вчителі відзначили, що отримані знання та навички будуть корисні для підготовки школярів до участі у змаганнях та розвитку їхніх фізичних можливостей.

“Цей тренінг – лише початок нашої спільної подорожі до активного та здорового життя. Ми завжди готова підтримати вчителів та сприяти розвитку фізичної культури серед школярів”, – додав менеджер програми “Нова фізична культура” Ігор Хаджинов.

Наприкінці заходу “Обʼєднані спортом” нагородили усіх учасників сертифікатами про успішне проходження курсу та набуття нових навичок. Адже тренінг зі спортивного орієнтування став успішним кроком у розвитку фізичної культури серед учнів та підтримці вчителів у їхній важливій місії формування здорового та активного покоління.

Усі учасники отримали сертифікати

Усі учасники отримали сертифікати