EN

  • EN

  • icon

    UA

  • EN

  • icon

    UA

EN

  • EN

  • icon

    UA

  • EN

  • icon

    UA

Як минув 2023 рік разом із United by Sport

Як минув 2023 рік разом із United by Sport

Завершується неймовірний рік, що приніс нам безліч захопливих моментів, вражень та досягнень. 

"Об‘єднані спортом" – громадська організація, яка має на меті популяризувати здоровий спосіб життя українців через доступ до сімейного спортивного дозвілля та фізичної активності як дітей, так і дорослих, доступу до безбарʼєрної привабливої спортивної інфраструктури та інноваційних підходів. 

Зусилля нашої команди направлені та сприяють фізичній активності та спорту для всіх верств населення, попри фізичні здібності або матеріальні можливості. НДавайте разом пригадаємо, яким був цей рік для нас.

Нові можливості та досягнення у спорті

Разом ми розширили горизонти та впроваджуємо нові можливості для активного способу життя. У цьому році ми запроваджували програми для дітей, молоді та дорослих, обʼєднуючи ще більше людей навколо фізичної активності та здорового способу життя.  Шукали партнерів та однодумців, які розділяють нашу мету, та готові разом створювати соціальні зміни.

Інклюзивні тренування: спільно до нових висот

Наші інклюзивні тренування продовжують збирати команду веселих та енергійних учасників. Спільно ми долаємо бар'єри та підіймаємося на нові висоти, даруючи кожному можливість відчути себе частиною великої спортивної родини.

У 2023 році відбулося відкриття спортивних груп для дітей з ментальною інвалідністю у Києві громадської організації "Обʼєднані спортом" разом із партнером, в минулому вчителем фізичної культури, директором загальноосвітньої школи Дмитром Лазебним. Все задля однієї мети – надати дітям з ментальною інвалідністю доступ до інклюзивних тренувань, розкрити їхній потенціал та створити безбар'єрні спортивні сервіси та толерантне ставлення до людей з інвалідністю. 

У 2023 році ми брали участь у безліч захопливих заходах та створювали нові партнерства, аби об’єднати навколо здорового способу життя якомога більше українців. Зокрема,

  • United by Sport на власному прикладі продовжує сприяти сталому розвитку та популяризації фізичної активності в Україні та за її межами. У листопаді 2023 року громадська організація взяла участь у VII Міжнародній конференції "Сталий розвиток і спадщина у спорті: проблеми та перспективи", ініціатором та організатором якого є Національний університет фізичної культури та спорту.

United by Sport планує створити R&D центр на базі Національного Університету фізичного виховання і спорту України. Мета цього проєкту – розробити методологію для навчання студентів новим компетенціям, розробити та впровадити нові програми навчання у фізичній культурі, додаючи необхідні софт-скіли та запровадження інклюзивних підходів у спорті, а також підтримку ментального здоров’я самих надавачів освітніх послуг. Це важливий крок для розвитку та взаємодії студентської спільноти та підвищення якості фізкультурної освіти в Україні. Новий дослідницький центр стане ще одним етапом у підтримці здорового способу життя та сталого розвитку в Україні через спорт.

  • Протягом цього року команда "Обʼєднані спортом" у партнерстві з ГО UaActive наполегливо працювали над розвитком фізичної активності в Україні. За цей період наші спільні ініціативи, спрямовані на підвищення спортивної свідомості та активізацію громадян, отримали широкий відгук і підтримку. Шляхом спільних зусиль ми продовжуємо стимулювати інтерес до здорового способу життя та фізичної активності, сприяючи зростанню культури спорту в нашій країні. Цей рух залучив понад 350 амбасадорів фізичної культури з 5 регіонів України.
  • У межах нашої програми "Дівчата та жінки у спорті" United by Sport та Футбольна асоціація студентів м. Києва (ФАСК) оголосили про важливий крок у співпраці й підписали меморандум про довгострокове партнерство. Нас чекає ще більше спільних ініціатив та цілей для розвитку спорту та здорового способу життя в Україні, зокрема розвитку студентського та жіночого спорту в Україні. Ми будемо продовжувати розвивати гендерно-рівний підхід в спорті. Адже зараз дуже важливо підтримувати молодих дівчат, їхнє ментальне та фізичне здоров'я, а спорт дуже в цьому допомагає.
  • Крім цього, United by Sport долучилися до створення реабілітаційного центру "Дача", де можуть проживати родини з важкохворими дітьми, доки вони проходять лікування далеко від дому. У межах спільного проєкту із благодійним фондом "Запорука", команда United by Sport забезпечила центр кімнатою фізичної реабілітації. Вона допомагатиме дітям покращити своє фізичне здоров'я за допомогою спортивних вправ та реабілітаційних заходів.

  • Поширювали та примножували добрі справи й долучились до Щедрого вівторка – міжнародного благодійного руху, який об'єднує мільйони людей навколо ідеї добрих справ та популяризує культуру благодійності. Ми розігрували та дарувати спортивні лоти від зіркових партнерів та спортсменів у обмін на добрі справи, й тим самим об'єднали навколо спорту.
  • Громадська організація "Обʼєднані спортом" також стала головним партнером на щорічній конференції "Інновації тіловиховання 4.0. Складові здоровʼя України", яка щороку збирає понад 3 тисячі учасників з різних країн. 

Дякуємо усім, хто долучився та вніс свій внесок у створення неперевершених моментів.